Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009



Τα ρούχα

ΜΙΑ ΜΕΡΑ, Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΧΗΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ σε μιαν ακρογιαλιά. Κι είπαν η μια στην άλλη, «ας κάνουμε μπάνιο στην θάλασσα».
Γδύθηκαν λοιπόν και κολύμπησαν στα νερά. Μετά από λίγο, η Ασχήμια βγήκε στην παραλία, ντύθηκε με τα φορέματα της Ομορφιάς κι έφυγε.
Βγήκε και η Ομορφιά από τη θάλασσα, και δεν βρήκε τα ρούχα της. Ήταν πολύ ντροπαλή για να μείνει γυμνή, έτσι, ντύθηκε με τα φορέματα της Ασχήμιας. Και η Ομορφιά, έφυγε κι αυτή.
Μέχρι σήμερα, άντρες και γυναίκες ξεγελιούνται και παίρνουν την μια για την άλλη.
Εν τούτοις, υπάρχουν μερικοί που έχουν προσέξει τη μορφή της Ομορφιάς και, παρά τα ρούχα της, την αναγνωρίζουν. Και μερικοί που γνωρίζουν τη μορφή της Ασχήμιας και το ρούχο δεν την κρύβει από τα μάτια τους.

Ο Περιπλανώμενος – Kahlil Gibran


3 σχόλια:

  1. Ετσι ακριβώς!
    Η εξωτερικη εμφανιση πλεον ειναι το κριτηριο επιλογης για τις διαπροσωπικες μας σχέσεις..και το κορυφαιο ξέρεις ποιο ειναι?για τους περισσοτερους αυτό το κριτηριο τους καλυπτει..και ξέρεις γιατι τους καλυπτει?γιατι ξέρουν πως ετσι αποκτουν κύρος..και πάει λεγοντας..
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα…
    Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν επειδή κρίνει αρχικά τους άλλους με γνώμονα την εξωτερική εμφάνιση, έτσι έχει μάθει να κρίνει, είναι αν θες μια ενστικτώδης αντίδραση .
    Πρόβλημα έχουν αν μείνουν μόνο εκεί .
    Πάντως κανέναν στο τέλος δεν τον καλύπτει. Και για να το «ελαφρύνουμε» λίγο, ποιος ο λόγος ύπαρξης των τόσων διαλόγων στο internet όπου δεν έχεις την παραμικρή ιδέα του πως είναι αυτός που μιλάς? Ο άνθρωπος ευτυχώς ή δυστυχώς ποτέ δεν επαναπαύεται και δεν καλύπτεται απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξερεις τι πιστευω.?εδω περισσοτερο προσπαθεις να εξερευνησεις το μυαλο σου..να δοκιμασεις τη σκέψη σου..να ψαχτεις μέσα απο το κεφάλι και τις σκέψεις του καθένα,ειναι οπως και να το κανεις κατι διαφορετικο..για το blog βέβαια παντα μιλώ..οχι για αλλα μέρη του internet...
    Βεβαια πολλοι και εδώ στο blog το βλέπουν αλλιώς πάλι το θέμα.
    Εγω προτιμώ πάντως να ψάχνομαι με τις σκέψεις και απο εδω..και βέβαια προτιμω την face το face επικοινωνια αλλά και απο εδω κερδιζεις κάτι..
    φιλια πολλά
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή